سیستم زنجیره تامین چیست؟/مدیریت زنجیره تأمین

زنجیره تامین سیستم ارتباطات بین یک شرکت و تأمین کنندگان آن است. این شبکه شامل ذینفعان، فعالیت ها، افراد، نهادها، اطلاعات و منابع مختلف است.

 

به بیان ساده، یک شبکه زنجیره تامین همه عناصر را به هم متصل می کند و تمام مراحل مربوط به رساندن محصولات یا خدمات از حالت اولیه به دست مشتری را پوشش می دهد، از جمله کارکردهایی مانند توسعه، تولید، بازاریابی، عملیات، توزیع، مالی و خدمات مشتری.

diagram supply chain management 1308 96382
مدیریت زنجیره تامین

SCM (مدیریت زنجیره تامین) چیست؟

SCM درباره مدیریت و کشف راه هایی برای بهبود عملیات زنجیره تامین است. این به نظارت و کنترل کلیه فعالیت‌های مورد نیاز شرکت برای تبدیل اجزا و مواد به کالاهای نهایی و فرآیندهای توزیع، تحویل و خدمات مورد نیاز برای ارائه محصولات یا خدمات به شرکا، مشتریان و کاربران نهایی اشاره دارد.

 

 

مدیریت زنجیره تامین کنترل متمرکزی را برای مراحل برنامه ریزی، طراحی، ساخت، موجودی و توزیع لازم برای تولید، توزیع و فروش محصولات یک شرکت فراهم می کند.

 

SCM از پنج جزء اصلی تشکیل شده است

با هماهنگ سازی بین این فرآیندهای اصلی، SCM  کارایی را بهبود می بخشد، هزینه ها را کاهش می دهد، بهره وری را افزایش می دهد و به اتخاذ رویکردهای انعطاف پذیر برای پاسخ سریع به اختلالات کمک می کند.

 

 

بهترین شیوه های مدیریت زنجیره تامین به هماهنگی عرضه و تقاضا در بین ذینفعان مختلف در زنجیره تامین و افزایش کیفیت محصول برای ارائه مزیت رقابتی کمک می کند که منجر به افزایش فروش و درآمد می شود.

 

 

چرا مدیریت زنجیره تامین مهم است؟

عملکرد مدیریت زنجیره تامین تأثیر مستقیمی بر عملکرد کلی هر سازمانی دارد.

 

محیط کسب و کار امروزی که با غیرقابل پیش‌بینی بودن عرضه و زنجیره‌های تأمین پیچیده‌تر که توسط منابع جهانی، توزیع چند کاناله و بازارهای گسترده هدایت می‌شود، مشخص می‌شود، روش‌های مدیریت زنجیره تأمین سریع و انعطاف‌پذیر را ضروری کرده است.

 

 

مدیریت زنجیره تامین کافی به شرکت ها این امکان را می دهد که مشکلات را پیش بینی کنند، قیمت ها را به صورت پویا تنظیم کنند و موجودی و تکمیل را بهبود بخشند.

 

 

مدیریت ضعیف زنجیره تامین، شرکت را در معرض خطر تاخیرهای پرهزینه، مشکلات کیفیت و از دست دادن شهرت قرار می دهد. مدیریت ضعیف زنجیره تامین همچنین می‌تواند باعث مشکلات مربوط به انطباق و عواقب قانونی شود.

GettyImages 875110490 5b9ea85fc9e77c0050b86841

زنجیره تامین گسترده چیست؟

 

“گسترده” به فرآیندهای زنجیره تامین اشاره دارد که فراتر از مرزهای شرکت، مشتریان، تأمین کنندگان و شرکای تجاری گسترش می یابد و شامل پیوندهای دورتر به افراد، سازمان ها و منابعی است که شرکت به طور مستقیم با آنها کار می کند. به عنوان مثال، تأمین کنندگان  “رده دوم”  و “رده سوم”  و مشتریانِ مشتریان.

 

فرآیندها باید تا حد امکان جامع باشند تا کارایی را در سراسر عملیات زنجیره تامین، مانند فرآیندهای طراحی محصول، تولید، منبع یابی، مدیریت و انجام سفارش، و حمل و نقل و تدارکات افزایش دهند.

 

 

به اشتراک گذاری اطلاعات در میان همه ذینفعان در شبکه عرضه گسترده مزایای قابل توجهی را ارائه می دهد. یک کسب و کار که در زنجیره تامین گسترده خود نگاهی جامع دارد، اغلب می تواند اختلالات آینده را پیش بینی کند.

 

زنجیره تامین گسترده دامنه مدیریت را فراتر از فرآیندهای تجاری که زنجیره تامین را پوشش می دهد، گسترش می دهد و کل شبکه را به عنوان بخشی از آن در نظر می گیرد. تامین کنندگان دید کاملی نسبت به تقاضای مشتری خواهند داشت و طرح پاسخگویی خود را آماده می‌کنند و موجودی کامل را مشاهده می‌کنند و نیازهای زمان‌بندی را برطرف می‌کنند.

 

 

 

زنجیره تامین دیجیتالی چیست؟

دیجیتالی شدن زنجیره تامین بخشی از مدرن کردن عملیات زنجیره تامین به فرآیندهای دیجیتال با ایجاد یک مجموعه یکپارچه و متقابل از داده های جمع آوری شده از منابع داخلی و خارجی در سراسر زنجیره تامین، با استفاده از اتوماسیون و هوش تجاری است.  (به عنوان مثال، داده های فروش، داده های POS، قیمت های رقیب و غیره)

 

مدیریت زنجیره تامین چگونه کار می کند؟

به بیان ساده، گردش کار کلی مدیریت زنجیره تامین به سه دسته مختلف تقسیم می شود: محصول، اطلاعات و امور مالی. هر سازمان که بخشی از یک زنجیره تامین است، تحت یکی از این حوزه ها کار می کند.

 

 

جریان محصول شامل تشکیل، ذخیره سازی و تحویل به موقع کالا در زنجیره تامین، از جمله تست‌های تضمین کیفیت در هر مرحله از چرخه عمر محصول است.

 

 

جریان اطلاعات فرآیند پیوسته ارسال و دریافت سفارشات خرید و به روز رسانی وضعیت تحویل را کنترل می کند. تمام جریان های کاری دیگر به دقت جریان اطلاعات در سراسر زنجیره‌ی تامین بستگی دارد. جریان مالی با پرداخت ها، مدیریت موجودی، صورتحساب، شرایط اعتبار و سایر گردش های کاری مرتبط با امور مالی سروکار دارد.

 

Supply Chain Management Complete Controller

مزایای مدیریت زنجیره تامین ERP

 

  • تقویت روابط فروشنده

 

  • نظارت بر عملکرد یک فروشنده

 

  • بهبود دید داده ها

نرم‌افزار ERP یک نمای هم‌زمان از تمام عملیات‌ها را فراهم می‌کند، ناکارآمدی‌های خاص را برای نتایج بهتر هدف قرار می‌دهد و شاخص‌های عملکرد حیاتی را از سفارش‌ها و نرخ‌های پر کردن تا باربری به دست می‌آورد.

  • دقت و زمان چرخه سفارش مشتری.

 

  •  مدیریت تقاضا و تدارکات کارآمد

ERP به ایجاد فرآیندهای برنامه ریزی تقاضای خودکار پس از دریافت سفارش کمک می کند. از مدیریت منابع انبار گرفته تا حمل و نقل مواد اولیه و محصولات، اعضای تیم می توانند به اطلاعات بلادرنگ در مورد منابع مورد استفاده در تولید دسترسی داشته باشند و بر اساس آن برنامه ریزی کنند.

 

 

  • پردازش و مستندات قابل اعتماد

یک سیستم ERP به صورت خودکار فاکتورهایی را که مستقیماً برای مشتری ارسال می شود تولید می کند و داده های حمل و نقل و تحویل را جمع آوری می کند تا از تحویل به موقع و رضایت مشتری اطمینان حاصل کند.

 

 

  •  قابلیت همکاری پیشرفته

فرآیندهای مدیریت زنجیره تامین ERP به ساده سازی هماهنگی بین مشاغل و فروشندگان برای دستیابی به اهداف متقابل و کاهش تنگناها کمک می کند.

  • قابلیت های ابری

مزایای قابل توجه ERP ابری امنیت و تحرک داده اختصاصی است. استفاده از راه حل ERP میزبان ابری به این معنی است که سیستم را می توان در هر کجا و در هر زمان در تلفن همراه قابل دسترسی است و از تصمیمات زنجیره‌ی تامین سریعتر و آگاهانهتر در حال حرکت پشتیبانی می کند.

برخی دیگر از مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

جدیدترین مقالات

آخرین شماره نشریه دانا

keyboard_arrow_up