بهترین ابزارهای تجزیه و تحلیل کسب و کار

چگونه روند رشد و فعالیت کسب و کار خود را تحلیل کنیم؟

صاحبان یک کسب و کار همیشه به دنبال بر طرف کردن مشکلات و موانع و شناسایی بهترین فرصت‌ها برای پیشرفت و افزایش سودشان هستند. به همین خاطر به فرآیندی نیاز دارند که با آن مشکلات را شناسایی کنند و بهترین راه حل ها را برای آن بیابند و همچنین به کمک آن موقعیت‌های طلایی کسب و کار را بیابند.

به فرآیندی که این توانایی‌ها را به یک کسب و کار میدهد فرآیند تجزیه و تحلیل کسب و کار می‌گویند. در این مقاله با ما همراه باشید تا بهترین ابزارهای فرآیند تجزیه و تحلیل کسب و کار را به شما معرفی کنیم.

5Deq0kLQNZTqm6iqsfRo
تجزیه و تحلیل داده های کسب و کار

فرآیند تحلیل کسب و کار

در فرآیند تحلیل کسب و کار، نیازهای کسب و کار مشخص می‌شوند و راه حل‌هایی  برای حل مشکلات ارائه می‌شود. همچنین تحلیل کسب و کار، موجب ایجاد ارتباط مؤثر میان سهامداران و ذینفعان می شود و به آنها کمک در درک اهداف، سیاست‌ها و عملیات‌های مختلف سازمان کمک می‌کند. و مهم تر از همه مدیران با استفاده از این فرآیند بهتر می‌توانند راه حل های خود را برای رسیدن به اهداف ارائه دهند.

تحلیل کسب و کار می‌تواند موجب ایجاد نوآوری‌های مختلف در سازمان نیز بشود. از تحلیل کسب و کار برای درک وضعیت فعلی، مشخص کردن وضعیت آینده و همچنین برنامه ریزی برای فعالیت‌ها لازم جهت رسیدن به اهداف آینده استفاده کرد.

اهمیت تحلیل داده

امروزه اهمیت آنالیز و تحلیل داده‌ها در دنیای کسب‌و‌کار بسیار زیاد است. تحول کسب‌وکارها به‌واسطه دیجیتالی‌شدن فرایندها نشان داده بخش بزرگی از ارزش و قدرت کسب‌وکارهای امروزی به آنلاین ‌بودن آن هاست. آنلاین‌ بودن یعنی کسب‌وکارها برای خود دارای یک وب‌سایت و یا سایر ابزارهای ارتباطی آنلاین مثل شبکه های اجتماعی فعال باشند. این موضوع را می‌توان به وضوح در کسب‌و‌کارهایی که بر پایه ی تجارت الکترونیک هستند مشاهده نمود.

به حداقل رساندن میزان خطرات و ریسک‌ها، اعمال تغییرات سازمانی، بهبود فرآیندها و توسعه یک محصول یا خدمت جدید از جمله دلایل اهمیت تحلیل داده‌های کسب و کار است.

ابزارهای تحلیل کسب و کار

تحلیل کسب و کار ابزارهای استاندارد مختلفی دارد.  برخی از این ابزارها عبارتند از هوش تجاری، فناوری اطلاعات و معماری و مدیریت کسب و کار.

این ابزارها به سازمان شما کمک می‌کنند که به واسطه ی آنها، افرادی که فرآیند تحلیل تجاری و سازمانی را انجام می‌دهند، فعالیت‌های سازمان را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهند و بتوانند به بهترین شکل برای آینده برنامه ریزی نمایند.

آی
تحلیل کسب و کار

ویژگی های ابزارهای تحلیل کسب و کار

یک ابزار تحلیل کسب و کار مناسب، اطلاعات ارائه شده باید توسط مشتریان، مدیران، کارکنان، متخصصان فناوری اطلاعات و افرادی که با سازمان در تعامل هستند را تحلیل و ترکیب ‌کنند و بتواند از آنها گزارش های مستند، مفید، راحت و قابل فهمی را به مدیران و تصمیم گیران یک سازمان ارائه کند و همچنین ارتباط بین واحدهای سازمانی را تسهیل ‌کند.

از جمله مواردی که باید با ابزارهای تحلیل کسب و کار باید مورد بررسی قرار گیرد:

  • اهداف و مشکلات سازمان
  • تحلیل و بررسی نیازها و راهکارها
  • تعیین استراتژی‌های سازمانی
  • آسان‌تر کردن فرآیند همکاری با شرکا، ذینفعان و کارکنان
  • شناسایی خطرات و داشتن نظارت دائم و لحظه ای

یکی از بهترین ابزارهای تحلیلگر فرآیند کسب و کار نرم افزار ERP است که در ادامه به معرفی ویژگی های آن میپردازیم.

 نرم افزارERP

نرم افزار ERP یا برنامه ریزی منابع سازمانی نرم افزاری است که تمام ویژگی های اشاره شده در بالا را داراست و می‌تواند تمامی نیازهای شما را برای تحلیل داده های کسب و کار برطرف کند و مدیریت و برنامه ریزی سازمان را برای شما آسان و اثر بخش نماید.

نرم افزار ERP با جمع آوری داده ها و اطلاعات یک سازمان از طریق روش های اتوماتیک و فناوری اطلاعات و یا دستی و تحلیل و یکپارچه سازی و مرتب سازی آنها، تمام گزارشات مهم مورد نیاز درباره‌ی کسب و کار را با دسترسی های مختلف تعیین شده به مدیران سطوح مختلف سازمان می‌دهد.

این نرم افزار داده ها و ارقام را به نمودارها و گرافیک‌هایی مبدل می کند که ساده و قابل فهم باشند و آنها را به صورت کاملا به روز و آنلاین در هر زمان و هر مکان که باشید در کثری از ثانیه در اختیارتان می‌گذارد تا بتوانید تصمیم های مدیریتی خود را برای سازمان در هر لحظه که نیاز دارید به درستی و مبتنی بر آمار صحیح اتحاذ کنید.

نرم افزار ERP شرکت رای دانا که CyberERP نام دارد تمامی این قابلیت ها را به بهترین شکل برایتان فراهم می‌سازد. این نرم افزار همچنین سیستم هوش تجاری را برای شما فراهم نموده و داشبورد مدیریتی را نیز به شما ارائه می‌دهد.

برای آشنایی بیشتر با این نرم افزار می‌توانید به مقاله‌ی نرم افزار ERP چیست؟ مراجعه کنید.

da1 1
تحلیل داده ها و اطلاعات کسب و کار با نرم افزار ERP

دلایل اهمیت تجزیه و تحلیل داده ها در کسب ‌وکارهای وابسته به دیجیتال مارکتینگ

  • نرخ پرش (Bounce Rates)

نرخ پرش وبسایت به نوعی میزان استقبال کاربران وبسایت شما از وبسایت است. پایین بودن نرخ پرش یعنی افراد به کسب‌و‌کار شما علاقه‌مند می باشند و دوست دارند از محصولات و خدمات شما ازاطلاعات بیشتری داشته باشند؛ اما بالا بودن نرخ پرش نشانه‌ای منفی برای کسب‌وکارتان می‌باشد. آنالیز داده‌ها به شما کمک می‌کند تا بر محتوای سایت و عرضه ی آن به مخاطبان نظارت داشته باشید و بتوانید برای رفع مشکلات احتمالی وبسایت خود سریع‌تر اقدام کنید.

  • آمار جمعیت شناختی

آمار و اطلاعات جمعیت شناختی یعنی گردآوری داده‌ها درمورد اینکه چه کسانی از کجا و در چه زمان از وب‌سایت کاری شما بازدید کرده‌اند که نقش مهمی در تجزیه و تحلیل کسب و کار دارد و همچنین در رشد و پیش‌بینی شرایط برای هر کسب‌وکار بسیار حیاتی است. تحلیل داده به شما این آگاهی را خواحد داد که آیا کسب‌وکارتان مخاطبان هدف مناسبی دارد یا اینکه بازار خوبی ندارد؛ همچنین شما را از بازارهای دیگر که کسب‌و‌کارتان فرصت فعالیت و رشد در آنها دارد، مطلع کند.

تحلیل داده های مربوط به میزان دسترسی وب‌سایت کاری شما، به مشخصات جغرافیایی مختلف و به فهمیدن دلیل علاقه بیش‌تر یک موقعیت جغرافیایی خاص به کسب‌وکار شما نیز کمک می‌کند. این داده‌ها علاوه بر آمار های مربوط به نرخ پرش، که پیش‌تر توضیح داده شد، می‌توانند وروردی‌های مهمی را درمورد اطلاعات مختلف به شما بدهند؛ مانند اینکه آیا مردم به‌دنبال یک محصول خاص و بازدید از وب‌سایت شما هستند یا به‌طور خاص، به چه موضوعی علاقه دارند.

  • نرخ تبدیل (Conversion Rates)

کمپین‌های دیجیتال مارکتینگ با اینکه در مقایسه با تبلیغات سنتی اقتصادی‌ترند، همچنان به سرمایه نیاز دارند. اگر این کمپین‌ها نتوانند موجب تبدیل‌های دقیق و صحیحی شوند و مشتری جذب نکنند، فرآیند بازاریابی تنها موجب ضرر خواهد شد و باید بازنگری شود. تجزیه و تحلیل نرخ تبدیل به شما نشان می‌دهد که چه میزان در فرآیند بازاریابی خود موفق بوده اید و چقدر مشتری جذب نموده اید.

  • پیش‌بینی رفتار و عملکرد مشتریان

جمع آوری وآنالیز داده‌های آنلاین کسب‌وکار از وب‌سایت، اطلاعات خوبی را از رفتار مشتری به ما می دهد. برای رسیدن به مشتریان بیش‌تر و وفادارتر در بازارهای مختلف پیش بینی نیازها و رفتار مشتریان بسیار مهم است. اگر مشتری بارها برای سفارش‌ به وب‌سایتی مراجعه کند، این کار در پیش‌بینی رفتار او در آینده و انجام اقدامات لازم برای جذب و نگهداری او سودمند است.

نتیجه گیری

در این مقاله سعی داشتیم شما را با اهمیت تجزیه و تحلیل داده ها در کسب و کار آشنا کنیم و ابزارها و روش هایی را برای تحلیل کسب و کار همچون نرم افزار ERP به شما معرفی کنیم.

امیدواریم با به کار گیری این ابزارها کسب و کار خود را رشد دهید و با مدیریت آگاهانه و هوشمندانه میزان سوددهی آن را افزایش دهید.

برخی دیگر از مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

جدیدترین مقالات

آخرین شماره نشریه دانا

keyboard_arrow_up