مدیریت منابع مالی چیست؟ | توضیحی جامع درباره‌ی مدیریت منابع مالی

در این مقاله سعی داریم به توضیح مدیریت منابع مالی به طور جامع بپردازیم پس گام به گام همراهی شما افتخار ماست.

مدیریت منابع مالی این روزها در زندگی های روزمره بطور محسوس قابل لمس است. با نگاهی اجمالی بر زندگی های روزانه و بعد اقتصادی آن به اهمیت مدیریت منابع مالی پی خواهید برد.

مدیریت منابع مالی چیست؟

مدیریت منابع مالی متشکل از متدهایی است که چرخه ی مالی زندگی ما را تامین میکند و میتواند یک شمای کلی از وضعیت اقتصادی به ما دهد.به عبارت دیگر مدیریت منابع مالی کاربرد اصول اقتصادی مطرح در دنیا برای حل مسائل مختلف پیش رو است.

مدیریت مالی شامل زیر مجموعه هایی است مانند صنعت آموزش کسب و کار تولید و…. . اما اصلی ترین زیر مجموعه مدیریت مالی مربوط به مدیریت منابع مالی در زندگی است. انتخاب بهترین نرم افزار مدیریت مالی بستگی به بودجه و نیاز شما دارد و مطمئنا انتخاب گران ترین و کامل ترین نرم افزار مدیریت منابع مالی مناسب هر فردی نیست.

یکی از اهداف مدیریت منابع مالی رساندن ارزش شرکت به بیشترین حد ممکن است و از آن جایی که مدیر مالی با مالکان و افرادی که جز فعالان بازار سرمایه اند در ارتباط هستند لازم است که برنامه مناسبی از سود و رشد شرکت داشته باشند.

مدیریت منابع مالی

نقش مدیریت منابع مالی

.همانطور که می دانید از مهمترین و حساس ترین بخش یک واحد اقتصادی مدیریت منابع مالی آن را می توان برشمرد.مدیریت و راهکار مالی منجر به گسترش شرکت مربوطه می گردد.باید توجه داشت که این گسترش ، افزایش قیمت سهام های سهامداران شرکت را در پی خواهد داشت. در هر تجارتی سرمایه از مهمترین بخش های آن بنگاه اقتصادی به حساب می آید و قاعدتا مدیریت آن جایگاه ویژه ایی خواهد داشت.

اهداف مدیریت منابع مالی

یکی از اهداف شرکت ها از تشکیل مدیریت منابع مالی تضمین نوع کسب و کار می باشد و این کار بستگی به نوع مدیریت آن شرکت دارد که اگر به بهترین شکل ممکن اداره شود می توانند آن شرکت را به سمت کسب و کار عالی سوق دهند.

مدیریت منابع مالی به طور کلی به کارهایی مانند تهیه و کنترل مدیریت منابع مالی یه واحد اقتصادی می پردازد که از این اهداف مهم می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اطمینان از کافی بودن بودجه برای واحد های اقتصادی
  • اطمینان از به دست آوردن سود کافی برای سهامداران که این سود بستگی به قیمت بازار سهام و توقعات سهامداران دارد
  • اطمینان از استفاده درست از منابع مالی شرکت
  • اطمینان از اعتماد کردن سهامداران از امنیت موجود در شرکت برای سهام گذاری

مدیریت منابع مالی

 ویژگی های مدیریت منابع مالی

1_بر اساس تحلیل پیش می روند

2_به اصول اقتصادی اهمیت می دهند

3_از اطلاعاتی که حسابداری در اختیارشان می گذارد استفاده می کنند

4_در مورد افزایش سهام و چگونگی سرمایه گذاری مطالعه می کنند

مدیران مالی می توانند از طریق سیستم مدیریت مالی و سیستم مالی خود در مورد موضوعات زیر تصمیم گیری کنند:

1_راه های افزایش بودجه

2_تصمیم گیری مالی

3_بهبود راه های سود دهی

4_افزایش مقدار پس انداز شرکت

5_افزایش سهام شرکت

نرم افزار مالی

به مجموعه ای از برنامه ها که دارای دستورالعمل و طرز اجرای خاص هستند و روی سیستم های کامپیوتر ها نصب می شوند و انجام کاری را بر عهده میگیرند نرم افزار مالی گفته می شود. یکی از وظایف نرم افزار مالی این است که درخواست های کاربر را برای کامپیوتر تبدیل به کدهایی میکند و نتیجه درک کد ها توسط کامپیوتر پردازش مفهومی برای کاربر است. همچنین نرم افزار های مالی تمام هزینه ها و درآمد شرکت را به طور دقیق محاسبه و ثبت می کند.

نرم افزارهای مالی بر اساس کارایی موثری که دارند به دسته های زیر تقسیم بندی می شوند.

1_نرم افزار های پایه

2_نرم افزار های سیستمی

3_نرم افزار های کاربردی

4_نرم افزار های کسب وکار

مدیریت منابع مالی

نرم افزارهای پایه: به نرم افزار هایی که در نقش ابزار به برنامه نویس ها کمک برای نوشتن نرم افزار جدید می کنند نرم افزار پایه می گویند. در واقع کاربرد این نوع نرم افزار ها در کامپیوتر تولید نرم افزار های دیگر کد نویسی و مترجم زبان کامپیوتر هستند.

نرم افزار های سیستمی: به نرم افزار هایی که در راه اندازی و اجرای سخت افزار ها بر روی سیستم مورد استفاده قرار می گیرند نرم افزار های سیستمی می گویند.

نرم افزار های کاربردی: به نرم افزار های معمولی که به طور عموم مورد استفاده مردم است. نرم افزار های کاربردی گرفته می شود.

نرم افزار های کسب و کار: به نرم افزار هایی که در زمینه تولید و محتوا فیلم انیمیشن و…. استفاده می شود نرم افزار های کسب و کار گفته می شود.

ویژگی های نرم افزار مالی:

1_استفاده راحت و آسان

2_کمتر کردن اشتباهات

3_ارائه گزارش

استفاده راحت و آسان: بیشتر نرم افزار های مالی به صورت ساده ساخته شده اند. نرم افزار های مالی ویژه آنقدر ساده طراحی شده اند که حتی یک فرد بدون داشتن هیچ گونه اطلاعاتی از طرز استفاده از نرم افزار های مالی می تواند از آن استفاده و به راحتی بدون هیچ مشکلی با آن کار کند.

کمتر کردن اشتباهات: یکی از ویژگی های مهم استفاده از نرم افزار های مالی این است که اشتباهات شما به کمترین حد ممکن میرسد. به کمک نرم افزار های مالی می توانید هزینه های مالیاتی را ثبت کنید و بدون هیچ گونه خطایی مجموع مبلغ مورد محاسبه را به شما گزارش می کند.

ارائه گزارش: نکته مثبت دیگر این نرم افزار ها گزارش هایی می باشد که در رمان های مشخص می توان از نرم افزار های مالی دریافت کرد. این گزارش ها به راحتی در سیستم حسابداری ثبت می شوند و این اجازه را به شما می دهد که بر روی فعالیت هایی که با این نرم افزار انجام داده اید کنترل و نظم کامل داشته باشید. همچنین این گزارش ها باعث صرفه جویی در وقت و زمان شما می شود. این نرم افزار ها قدرت دریافت گزارشات به صورت روزانه ماهانه و سالانه را دارند و این گزارش ها را در هر زمان می توانند به مدیران مالی شرکت ارائه دهند.

اهمیت مدیریت منابع مالی

عملیات مالی مدیریت کسب و کار شرکت برای موفقیت کلی آن بسیار مهم است. در این حوزه عملی، مسئولان کسب و کار، دانش عمیقی از برنامه ریزی مالی، بودجه بندی، حسابرسی، تجزیه و تحلیل مالی، گزارش دهی و موارد دیگر دارند. یک مسئول کسب و کار شرکت باید بتواند به طور موثر تصویر مالی کلی مقامات شرکت را به رهبران آموزشی، هیئت مدیره شرکت و سایر تصمیم گیرندگان سازمان منتقل کند.

مسئولان کسب و کار شرکت یک چشم انداز مشترک برای سازمان دارند و آن چشم انداز را به یک برنامه مالی جامع بر اساس صداقت و تعهد برای مأموریت آموزشی برای الهام بخشیدن و ایجاد انگیزه در دیگران برای رسیدن به یک هدف مشترک تبدیل می کنند. مسئولان کسب و کار شرکت باید اصول مرتبط با مدیریت منابع مالی شرکت از جمله بودجه ریزی، برنامه ریزی مالی، حسابداری، حسابرسی، گزارش مالی، مدیریت نقدینگی، سرمایه گذاری و مدیریت بدهی را درک کنند و بتوانند آن را نشان دهند.

بودجه بندی و مدیریت منابع مالی

مسئولین کسب و کار شرکت در این عملکرد مسئول درک مدل های بودجه و الزامات بودجه هستند. آنها می دانند که چگونه بودجه برای اداره شرکت، هیئت مدیره، آموزش و پرورش و برنامه های استراتژیک اعمال می شود. آنها باید بتوانند به هیئت مدیره، جامعه و کارکنان نحوه توزیع بودجه را با هدف به حداکثر رساندن منابع توضیح دهند. آنها با رهبری ارشد کار می کنند تا یک بحث گسترده در سیستم را در مورد اولویت بندی بلندمدت تسهیل کنند. یک مسئول کسب و کار شرکت می داند و توانایی های زیر را نشان می دهد:

از تلاش‌های مشترک برای توسعه بودجه‌های سالانه استفاده کنید که منابعی را برای نیازهای مشتری و برنامه‌ای که با مفروضات، اهداف و مقاصد مسئول شرکت سازگار است، فراهم می‌کند.

اطمینان حاصل کنید که تأثیر مالی اهداف استراتژیک با تجزیه و تحلیل و کمی کردن داده‌های مربوطه برای تصمیم‌گیری بهینه که منجر به نتایج موفق برای مقامات شرکت می‌شود، بررسی می‌شود.

اطمینان حاصل کنید که اهداف مالی کوتاه‌مدت و بلندمدت با ارزیابی داده‌های مربوطه برای حمایت از نیازهای برنامه مرجع شرکت، نظارت خوب بر منابع مالی و مدیریت منابع مالی، انسانی و سرمایه ایجاد شده‌اند.

تخصیص موثر و کارآمد منابع محدود با استفاده از تمامی داده های اجتماعی، جمعیتی و اقتصادی مرتبط.

با استفاده از پیش‌بینی‌های چند ساله و داده‌های تاریخی، به طور مؤثر برای منابع مورد نیاز آینده برنامه‌ریزی کنید.

اطمینان حاصل کنید که از مفروضات بودجه معقول برای همسویی منابع انسانی و سرمایه با سطوح برآوردی بودجه استفاده می شود.

اصول بودجه، اولویت ها، منابع درآمدی و برنامه هزینه ها را به ذینفعان ابلاغ کنید.

اطمینان از انطباق با استانداردهای حسابداری بخش عمومی و کلیه الزامات قانونی.

accounting lovelyday12 getty 3

حسابداری، حسابرسی و مدیریت منابع مالی

این تابع جنبه گزارشگری مدیریت منابع مالی را نشان می دهد. مسئولان کسب و کار شرکت در این عملکرد، بودجه را پیگیری می‌کنند، می‌دانند چگونه آن را گزارش کنند و به چه کسی گزارش دهند و استانداردهای گزارش‌دهی را برای مقامات شرکت ایجاد کنند تا داده‌های ثابتی داشته باشند. آنها همچنین در فرآیند حسابرسی و گزارش دادن به هیئت مدیره، دولت و ذینفعان آنها مشارکت دارند. یک مسئول کسب و کار شرکت دانش و توانایی های زیر را نشان می دهد:

  • ایجاد و حفظ استانداردها، خط مشی ها، رویه هایی که انطباق قانونی و یکپارچگی داده های مالی را برای گزارش به همه ذینفعان حفظ می کند.
  • طراحی و مدیریت یک نمودار از حساب ها و ساختارهای گزارش دهی برای انطباق با الزامات/دستورالعمل های اجباری گزارش دهی استانی برای مستندسازی طبقه بندی منسجم حساب های ترازنامه، درآمدها و هزینه ها، به منظور امکان مقایسه داده های مالی و ارائه چارچوبی برای کنترل مخارج بودجه.
  • حساب ها را با استفاده از صورت ها و/یا گزارش های مالی تجزیه و تحلیل کنید تا صحت دفتر کل را تعیین کنید و تأیید کنید که همه تراکنش ها به درستی در سوابق مالی ثبت شده اند.
  • توسعه روش‌هایی برای مدیریت منابع مالی و نظارت و ارسال گزارش ها به ذینفعان داخلی و خارجی سلامت مالی مقامات شرکت.
  • ارائه گزارش‌های مالی میان‌دوره‌ای که شامل پیش‌بینی‌های پایان سال تحصیلی است به هیئت حاکمه در طول سال مالی.
  • اطمینان حاصل کنید که یک فرآیند حسابرسی داخلی برای ارزیابی و گزارش در مورد کفایت کنترل‌های داخلی وجود دارد.
  • کمک به نهاد حاکم در اجرای کمیته حسابرسی، مسئول نظارت و بازبینی ریسک، کنترل و فرآیندهای حاکمیتی که در خط مشی هیئت مدیره تعیین شده است.
  • در صورت نیاز برای رفع کسری‌های عملیاتی انباشته یا صرف مازاد بر اساس مقررات دولتی، برنامه‌ای تهیه کنید.
  • با جمع آوری داده های سازمانی، بستن به موقع دفاتر و تهیه گزارش ها برای تسهیل فرآیند حسابرسی کارآمد و دقیق، برای حسابرسی سالانه آماده می شود.
  • بررسی پس از حسابرسی سالانه، فرصت‌های بهبود در ردیابی مالی، گزارش‌دهی، کنترل‌های داخلی و سایر فرآیندها.
  • گزارش وضعیت مالی اداره شرکت به ادارات دولتی و/یا استانی در قالب دستوری.

سرمایه گذاری های مدیریت نقدینگی و مدیریت بدهی

مسئولان کسب و کار در این عملکرد بازار سرمایه گذاری و فرصت های سرمایه گذاری و همچنین تمام قوانین پیرامون آنها را درک می کنند. آنها با مدیریت منابع مالی اهداف مالی را توسعه می دهند، گزینه های تامین مالی را بررسی می کنند، منابع مالی خارجی را توسعه می دهند و داده های اقتصادی را تجزیه و تحلیل می کنند. یک مسئول کسب و کار شرکت دانش و توانایی های زیر را نشان می دهد:

  • محدودیت های قانونی مدیریت پول نقد و بدهی را درک کنید.
  • ایجاد مشخصات برای انتخاب خدمات بانکی و سایر خدمات مالی.
  • رویه هایی را اجرا کنید که با محدودیت های قانونی برای جمع آوری و پرداخت نقدی مطابقت دارد.
  • اطمینان از سطح مناسب منابع نقدی برای انجام تعهدات مالی جاری.
  • نقدینگی بازار، جریان نقدی و استراتژی های سرمایه گذاری را ارزیابی کنید.
  • ریسک گزینه های مختلف سرمایه گذاری و ابزارهای تامین مالی بدهی را درک کنید.
  • گزینه های تامین مالی، از جمله استراتژی های بازپرداخت بدهی، را با وام دهندگان برای بهینه سازی بودجه برای پروژه های سرمایه ای و سایر ابتکارات ارزیابی کنید.
  • با شناسایی، درخواست و بازاریابی مناطق بالقوه درآمد برای حمایت از اهداف کلی سازمان، منابع مالی خارجی را توسعه دهید.
  • تجزیه و تحلیل داده های اقتصادی و جمعیتی مرتبط با شناسایی، جمع آوری و نظارت بر همه منابع موجود اطلاعات مربوطه برای تخصیص موثر و کارآمد منابع محدود.

erp enterprise resource planning icon sign logo erp enterprise resource planning icon sign logo white background 151157452

از کجا نرم افزار مدیریت مالی تهیه کنیم؟

نظر به این که در هر سازمان شرایطی خاص حاکم است و نیازمندی‌های هر سازمان می‌تواند نسبت به سازمان‌های دیگر تفاوت اساسی داشته باشد، برای تهیه نرم افزار مدیریت مالی باید به سراغ مجموعه ای باسابقه و تجربه‌ی زیاد در تحلیل محیط و استقرار سامانه‌ها رفت.

پیش نهاد ما به شما استفاده از سیستم مدیریت مالی شرکت دانش‌بنیان رای دانا است. برای مشاهده و آشنایی با نرم افزار شرکت ما، می توانید این لینک استفاده کنید.

امیداریم از خواندن این مقاله اطلاعات مورد نظرتان را به دست آورده باشد و همچنین از اینکه ما را تا آخر همراهی کردید بسیار سپاس گزاریم.

برخی دیگر از مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

جدیدترین مقالات

آخرین شماره نشریه دانا

keyboard_arrow_up