کسبوکارها معمولاً زمان کافی را صرف تفکر استراتژیک در مورد قیمت محصولات خود میکنند. اما استراتژی قیمت و بهینه سازی قیمت سزاوار توجه بسیار بیشتری است، به خصوص برای مارک های آنلاین و خرده فروشان. طبق گفته Oberlo ، بیش از 2.1 میلیارد خریدار آنلاین در سال 2021 وجود داشته. مسلم است که مشتریان برای خریدهایشان مقایسه خواهند کرد. این بدان معناست که اگر قیمت محصولات مناسب نباشد، برای بسیاری از مشاغل فرصتی از دست رفته است. برای به دست آوردن بهترین قیمت، بهینه سازی قیمت راهی است که باید انجام شود.
بهینه سازی قیمت چیست؟
در اصطلاح اولیه، بهینه سازی قیمت جمع آوری داده ها و استخراج بینش هوشمندانه از آن برای تعیین قیمت رقابتی برای محصول شما در حین رسیدن به اهداف تجاری شما است.
بررسی اجمالی بهینه سازی قیمت
در اینجا یک مثال برای کمک به شما در درک بهتر بهینهسازی قیمت آورده شده است: بگذارید بگوییم که شما لوازم پخت را میفروشید و هدف شما کسب سود است. به جای پیروی از شهود خود و تعیین قیمت های بسیار بالا یا بسیار پایین، داده ها را جمع آوری می کنید، داده ها را تجزیه و تحلیل می کنید و سپس بهترین قیمت را برای محصولات خود تعیین می کنید.
قیمت بهینه شده قیمتی است که مشتریان شما مایل به پرداخت آن هستند و همچنین حاشیه سود خوبی دریافت می کنید. قیمت بهینه شده می تواند به معنای قیمت بالاتر از قیمت اولیه یا قیمت پایین تر باشد. همه چیز به عوامل درگیر و داده هایی که در مورد مشتریان، بازار، فصلی بودن، رقابت و غیره جمع آوری می کنید بستگی دارد. بهینه سازی قیمت یک فرآیند مداوم است و برای رسیدن به اهداف خود باید دائماً قیمت های خود را ارزیابی و به روز کنید.
در حالی که بسیاری ممکن است بهینه سازی قیمت را با قیمت گذاری پویا اشتباه بگیرند، این دو اصطلاح مترادف نیستند. شما می توانید از هر استراتژی قیمت گذاری برای بهینه سازی قیمت گذاری استفاده کنید و قیمت گذاری پویا یکی از این استراتژی های قیمت گذاری است. به این ترتیب، قیمت گذاری پویا زیرمجموعه ای از بهینه سازی قیمت است. بهینه سازی قیمت فاکتورهای متعددی را برای به دست آوردن امتیاز قیمت برای یک محصول در نظر می گیرد و فراوانی تغییرات قیمت مشخص نیست. در قیمت گذاری پویا، نوسانات و تغییرات قیمت به طور مکرر اتفاق می افتد و نیاز به نظارت مداوم دارد. قیمت گذاری پویا رویکرد واکنشی را اتخاذ می کند زیرا در پاسخ به تغییرات بازار یا رقابتی تغییر می کند.
مدل های بهینه سازی قیمت
مدلهای بهینهسازی قیمت از الگوریتمهای ریاضی برای تجزیه و تحلیل تغییرات قیمت و تأثیر آن بر تقاضای مصرفکننده استفاده میکنند، در حالی که اطلاعات مربوط به هزینه و سطوح موجودی را فاکتور میکنند. این مدلها توسط کسبوکارها برای پیشبینی تقاضای آتی برای محصولات و خدمات، حفظ سطوح موجودی کارآمد، و ایجاد استراتژیهای تبلیغاتی در میان سایر موارد استفاده میشوند. آنها از داده های رقابت، مشتریان و تغییرات بازار برای تعیین بهترین قیمت برای محصولات و خدمات استفاده می کنند. این مدلها، کسبوکارها را قادر میسازد تا رویکرد حساب شدهتری برای به حداکثر رساندن درآمد داشته باشند و در عین حال مشتری را بدون توجه به وضعیت بازار راضی نگه دارند.
چرا بهینه سازی قیمت مهم است؟
یک نظرسنجی Intelligence Node نشان داد که تقریباً 94 درصد از خریداران هنگام خرید آنلاین قیمتها را در یک مقطع زمانی مقایسه میکنند. این روند بهینه سازی قیمت را برای ارائه قیمت های رقابتی و تبدیل خریداران دیجیتال ضروری کرده است.
مزایای بهینه سازی قیمت بسیار زیاد است. این به شما امکان می دهد از سود و درآمد بهتری لذت ببرید زیرا قادر به خرید هستید. هنگامی که مشتریان فکر می کنند بهترین قیمت ممکن را پرداخت می کنند، رضایت مشتری را افزایش می دهد که به نوبه خود منجر به وفاداری و تکرار خرید و بهبود تصویر برند می شود.
بهینه سازی قیمت کسب و کار شما را ایمن نگه می دارد و مشتریان شما را راضی نگه می دارد. شما نیازی به ارائه محصولات با تخفیف های عمیق و کاهش سود ندارید. در عوض، زمانی که قیمت خود را بر اساس تصمیمات هوشمندانه قرار می دهید، حاشیه های بهتری دریافت می کنید. حدس و گمان را حذف می کند و از داده های واقعی استفاده می کند که مهم هستند. این به معنی بینش های عملی است که تفاوت بزرگ و پایدار ایجاد می کند.
چگونه قیمت ها را بهینه کنیم؟
در بخش زیر، اصول قیمت گذاری و بهینه سازی درآمد را مورد بحث قرار می دهیم. توجه داشته باشید که این باید بهعنوان یک چارچوب ساده برای بهینهسازی قیمت در نظر گرفته شود و بسته به عوامل مختلفی برای مشاغل مختلف متفاوت عمل میکند.
یک تحلیل تجاری کامل انجام دهید
همه چیز با تعیین نقاط ضعف و قوت کسب و کار شما شروع می شود. شما به داده های جامع دقیق در مورد شرایط اقتصادی فعلی، شرایط فصلی، داده های تاریخی، در دسترس بودن محصول، هزینه های عملیاتی، تقاضا و قیمت های رقیب نیاز دارید. چگونه همه اینها با بهینه سازی قیمت مرتبط است؟ به شما نشان می دهد که چگونه همه این عوامل بر قیمت ها، تقاضا و سودآوری تأثیر می گذارند. این به شما امکان می دهد تصویر بزرگتری از جایی که در بازار ایستاده اید را ببینید.
انجام تجزیه و تحلیل مشتری
این با مرحله قبل مرتبط است زیرا در مورد جمع آوری داده ها نیز هست. شما باید مشتریان خود و درک آنها از برند خود را بشناسید. شما باید به بررسی های مشتریان، داده های تقاضا، احساسات مشتری، روند بازار و داده های عرضه نگاه کنید. این دادهها شما را به سمت تغییرات مهمی که هم در قیمتها و هم در محصول اعمال میشود هدایت میکند
علاوه بر این، می توانید از طریق نظرسنجی یا مصاحبه جزئیات بیشتری از مشتریان دریافت کنید. اگرچه گامی دقیق است، اما این داده ها در تعیین قیمت هایی که تبدیل می شوند کمک زیادی خواهد کرد.
معیارهای ارزش را شناسایی کنید
همه چیز در مورد قیمت گذاری در پایان روز نیست. همچنین در مورد ارزش درک شده است. معیار ارزش راهی است برای سنجش اینکه مشتریان شما چگونه برای محصولات شما ارزش قائل هستند و برای کدام ویژگی ها ارزش بیشتری قائل هستند تا بتوانید قیمت ها را بر این اساس بهینه کنید. مهم است که قیمت ها را با نیازهای مشتری هماهنگ کنید. در این مرحله، باید به این فکر کنید که چگونه میخواهید از مشتری برای محصول خود (به ازای هر کاربر، هر کالا یا طبقهبندی) هزینهای را بر اساس آنچه که در ارائه شما ارزش بیشتری دارد، دریافت کنید.
تجزیه و تحلیل جامع داده ها را انجام دهید
هنگامی که تمام داده ها جمع آوری شد و معیارهای ارزش مشخص شد، زمان تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده فرا می رسد. اگر از ابزار یادگیری ماشینی استفاده میکنید، این ابزار الگوها را با توجه به بخشهای مشتری به شما نشان میدهد. به عنوان مثال، نشان می دهد که بخش های مشتریان مایل به پرداخت هستند. چه تبلیغاتی بیشتر با مشتریان شما کار می کند. کدام جمعیتشناسی میبیند که کدام پیشنهادها با ارزشتر هستند و چه قیمتهایی برای چه محصولاتی کارآمد هستند. روندها را مشخص می کند و توصیه های قیمتی هوشمندی را ارائه می دهد که می توانید از آنها برای بهینه سازی دقیق قیمت ها استفاده کنید.
نرم افزار ERP با تجزیه و تحلیل دادهها و ارائه گزارشات و پیشنهادات کمک بزرگی برای شما در بهینه سازی قیمت خواهد بود.