ERP چیست؟
ERP در حقیقت برنامه ریزی منابع سازمانی میباشد. نرم افزار ERP نرم افزاری است که برای مدیریت و ادغام عملکردهای فرآیندهای تجاری اصلی مانند امور مالی، منابع انسانی، زنجیره تامین و مدیریت موجودی در یک سیستم طراحی شده است.
ERP که به طور گسترده در مشاغل در هر اندازهای مورد استفاده قرار می گیرد، برای شرکت های بزرگ ضروری است و به طور فزاینده ای در کسب و کارهای کوچک در حال رشد به کار گرفته می شود. پیچیدگی اقتصاد جهانی و تقاضاهای مصرف کننده مدرن، ساده سازی فرآیندهای تجاری و مدیریت و بهینه سازی دادهها را حیاتی کرده است. ERP معمولاً پایه و اساس این قابلیت ها است.
وظیفهی نرم افزارهای ERP یا برنامه ریزی منابع سازمانی، یکپارچه سازی تمامی دادههای موجود در یک سازمان و ارائهی آنها به کاربران در زمانی که به آن نیاز دارند است. این سیستم به همه ی افراد یک مجموعه این امکان را میدهد در هر کجا هستند بتوانند به طور کاملا هماهنگ با هم همکاری کنند.
نرم افزارهای ERP با برنامه ریزی منابع سازمان، به شرکتها اجازه میدهد تا منابع خود (کالا، منابع انسانی، منابع مالی و…) را به شکلی بهینه و بر اساس بهترین روشهای شناختهشدهی جهانی مدیریت نمایند.
برای کسب اطلاعات بیشتر دربارهی نرم افزارهای ERP میتوانید مقالهی “برنامه ریزی منابع سازمانی یا erp چیست؟” را مطالعه نمایید.
مزایای سیستم های ERP
ERP مزایای متعددی را ارائه می دهد که بیشتر آنها از اشتراک گذاری و استانداردسازی اطلاعات ناشی می شود.
از آنجایی که ماژولهای ERP میتوانند دادهها را راحتتر از سیستمهای متفاوت به اشتراک بگذارند، میتوانند مدیریت فرآیندهای تجاری بین بخشی را آسانتر کنند. آنها همچنین میتوانند بینش بهتری از دادههای بیدرنگ و هوش تجاری، به ویژه با فناوریهای جدیدتری که بسیاری از سیستمهای ERP شامل میشوند، مانند تجزیه و تحلیل پیشرفته، هوش مصنوعی (از جمله یادگیری ماشین) و اینترنت اشیا صنعتی، فعال کنند.
علاوه بر این، نرم افزار ERP چندین مزیت دیگر نیز دارد:
• با خودکارسازی جمعآوری دادهها، کارایی را افزایش میدهد.
• با مدیریت فرآیندهای تجاری پیچیده تر، رشد را امکان پذیر می کند.
• با ایجاد امکان انطباق بهتر، به کاهش خطر کمک می کند.
• همکاری را از طریق به اشتراک گذاری داده ها و اطلاعات یکپارچه تقویت می کند.
• خدمات مشتری را بهبود می بخشد.
• مدیریت زنجیره تأمین را بهبود میدهد.
• با ساده کردن فرآیندها در هزینه صرفه جویی می کند.
• امکان مشاهدهی بیشتر و اغلب در اسرع وقت(real time) بخش هایی از کسب و کار، مانند موجودی، که برای برآوردن نیازهای مشتری حیاتی است را فراهم می کند.
• به دلیل داده های بهتر، گزارش و برنامه ریزی بهتر را امکان پذیر می کند.
برای آشنایی بیشتر با امکانات نرم افزار ERP و یا خرید آن به بخش cyberERP مراجعه نمایید.
CRM چیست؟
CRM مخفف عبارت Customer Relationship Management یا همان مدیریت ارتباط با مشتری است که در این مقاله قصد داریم با تعریف جامع و کامل شما را با مفهوم CRM، کاربردها و مزایای آن و همچنین تفاوتهای آن با نرم افزار ERP بیشتر آشنا کنیم.
در واقع هدف CRM این است که ارتباطمان با مشتریان خود را مدیریت کنیم تا از این طریق بتوانیم نیازهای آنها را بشناسیم و به بهترین شکل آنها را برطرف سازیم.
تفاوت های CRM و ERP
حال که با سیستم مدریت روابط با مشتری یا crm آشنا شدید همانطور که در ایتدای مقاله توضیح داده شد باید دربارهی یکی دیگر از سیستم های مدیریت کسب و کار به نام ERP نیز آشنا شوید.
Erp یا مدیریت جامع منابع سازمانی سیستم هایی هستند که به یک شرکت یا یک کسب و کار اجازه میدهند همه ی منابع خود را اعم از کالاها ومنابع مالی و منابع انسانی طبق برترین روشهای جهانی مدیریت وبهینه سازی کنند و افراد و کارکنان یک مجموعه هر کجا ی جهان که باشند از طریق آن میتوانند با هماهنگی کامل با هم همکاری نمایند.
تفاوت اصلی نرم افزارهای ERP و CRM این است که crm به مدیریت مشتریان میپردازد و هدف آن افزایش میزان فروش است ولی erp با مدیریت منابع سازمان به بهینه سازی تولید و کاهش هزینه ها میپردازد.
البته erp همچنین به بهبود خدمات مشتری و مدیریت زنجیره ی تأمین نیز میپردازد و با دادههایی که جمع آوری کرده به رشد و برنامه ریزی و تعیین استراتژی های پیشرفت نیز کمک میکند.
نرم افزار crm
نرم افزار crm همانطور که توضیح داده شد نرم افزاری برای مدیریت کردن ارتباط با مشتریان است. با استفاده از این نرم افزار شما میتوانید اطلاعات، فعالیت ها، نظرات و یادداشتهای مربوط به حوزهی کاری خود را از مشتریان خود و یا کسانی که قصد خرید از شما را دارند جمع آوری و استفاده نمایید.
این اطلاعات در یک پایگاه دادهی مرکزی جمع آوری و دسته بندی میشوند و در اختیار چندین نفر از کارکنان سازمان شما قرار میگیرند تا بتوانند به واسطهی آنها نیازها و خواسته های مشتریان سازمان را بیابند.
از آنجایی که نرم افزارهای crm بسیار قدرتمندی در از جمله CRM مایکروسافت در بازار موجود است لذا شرکت رای دانا به تولید آنها نپرداخته و نرم افزارهای ERP شرکت رای دانا قابلیت اتصال به CRM مایکروسافت را دارا هستند که با پشتیبانی کامل میتواند نیاز شما را از نرم افزار CRM نیز برطرف سازد.
چرا باید در کسب و کار خود از CRM استفاده کنیم
CRM یا مدیریت ارتباط با مشتری به طور خلاصه سیستم یا ابزاری است که با آن صاحبان و ارائه دهندگان یک کالا یا خدمات میتوانند کسب و کارشان را از دید مشتریان خود ببینند تا نقاط ضعف و مشکلاتشان را شناسایی نمایند و موقعیت ها و فرصت هایی که میتواند موجب افزایش میزان فروش و سود دهی بیشتر شود شناسایی کنند.
همچنین CRM به شما کمک میکند استراتژیها و کارهایی که تأثیرگذاری بیشتری در پیشرفت کسب و کارتان دارد را بیابید و از آنها برای برنامه ریزی در مسیری که در آینده درپیش میگیرید، استفاده کنید.
اهداف و کاربردهای CRM چیست؟
به طور کلی CRM و نرم افزارهای CRM به منظور وفادار سازی مشتریان شما به محصول و خدمتتان به شما امکانات و ابزارهایی از جمله خدمات پس از فروش و باشگاه مشتریان ارائه میدهد و همچنین به شما کمک میکند اطلاعات کسب و کار خود از جمله محصولات و اطلاعات مشتریان را ذخیره و طبق بندی نمایید.
مزایای استفاده از CRM چیست؟
• صرفه جویی در هزینه و زمان
• دستیابی به تبلیغ و بازاریابی مؤثرتر
• عملکرد استراتژیک و هوشمندانه
• افزایش میزان فروش و راندمان تولید
• افزایش نرخ بازگشت مشتری و رضایت مشتریان