استراتژی‌‌های پیاده‌سازی ERP

رقابت در بازار، بدون پیاده‌سازی نرم افزار ERP تقریباً غیرممکن است. این نرم افزار، عملکرد‌های جزئی را به طور خودکار انجام می‌دهد، به عملیات‌ها سرعت بخشیده، سیلو‌های اطلاعاتی را شکسته، به بخش‌های مختلف اجازه کار به عنوان نیرویی منسجم داده، و تعامل با مشتریان را به شیوه‌ای بهتر امکان پذیر می‌کند. پیاده‌سازی ERP ، رویکردی گام به گام است که گاهی می‌تواند به فرآیندی پیچیده تبدیل شود. هر شرکت از استراتژی پیاده‌سازی متفاوتی پیروی می‌کند، زیرا به محدودیت‌‌های بودجه‌، اهداف تجاری، حساسیت به زمان و غیره بستگی دارد. این مقاله برخی استراتژی‌‌های پیاده‌سازی ERP  پرکاربرد را روشن نموده و در مورد نقاط ضعف و قوت آن‌‌ها سخن می‌گوید.

نرم افزار erp

استراتژی‌‌های پیاده‌سازی ERP

  1. استراتژی اجرای بیگ بنگ (انفجار بزرگ)

در این استراتژی، همه ماژول‌‌های ERP و ویژگی‌‌های عملکردی شرکت به طور کلی، در یک روز پیاده می‌شوند. کارمندان باید همان روز به سیستم جدید ERP بروند. پیاده‌سازی می‌تواند در سطوح مختلف جغرافیایی ، بعبارتی، شهر، ایالت، کشور یا بسیاری از کشور‌ها با هم، صورت گیرد. مهمترین نقطه ضعف این استراتژی این است که شرکت‌ها نمی‌توانند پس از تکمیل پیاده‌سازی به سیستم قبلی برگردند. همچنین، صرف زمان کمتر پیاده‌سازی آن نسبت به استراتژی‌های دیگر و اتلاف منابع حداقلی آن ، از مزایا و نقاط قوت این نرم افزار به حساب می‌آیند.

  1. استراتژی پیاده‌سازی مینی بیگ بنگ

استراتژی پیاده‌سازی مینی بیگ بنگ، از رویکرد گسترش فازی برای پیاده‌سازی سیستم‌‌های ERP پیروی می‌کند. این یعنی ماژول‌‌های مختلف ERP جداگانه پیاده می‌شوند. برای مثال، ماژول‌های مالی، بازاریابی و منابع انسانی، به ترتیب در مراحل اول، دوم، و سوم پیاده می‌شوند. بنابراین، مقابله با چالش‌‌های گسترش هر واحد به طور جداگانه، پس از پیاده سازی آن‌‌ها آسان‌تر است. یکی دیگر از نقاط قوت آن این است که کارمندان پیش از پیاده سازی پروژه، تجربه‌ای عملی کسب می‌کنند. یکی از نقاط ضعف این استراتژی این است که عملکرد برخی از شرکت‌‌ها پس از انجام مراحل پیاده‌سازی، کاهش می‌یابند.

پیاده سازی نرم افزار erp

  1.  استراتژی پیاده‌سازی گسترش فازی

در استراتژی پیاده‌سازی گسترش فازی، پیاده‌سازی، طی مدتی طولانی، در فاز‌های مختلف رخ می‌دهد. تیم مدیریت اصلی، وقت کافی برای تفکر در مورد چگونگی پیاده‌سازی می‌یابد، که به اجازه شکل گیری یک استراتژی کامل را می‌دهد. استراتژی اغلب شامل عناصر زیر است:

  • طرح پیاده‌سازی
  • سفارشی‌سازی
  • آزمایش سیستم

یکی از نقاط قوت قابل‌توجه این استراتژی این است که تیم‌‌ها از شکست‌های مراحل اولیه پیاده‌سازی می‌آموزند. نقاط ضعف شامل خستگی کارکنان است زیرا پیاده‌سازی همه ماژول‌‌های ERP بسیار طول می‌کشد.

  1. گسترش فازی با موقعیت جغرافیایی

در حال حاضر این استراتژی در حال شتاب گرفتن است، زیرا بسیاری از شرکت‌‌ها شعباتی در چندین مکان افتتاح می‌کنند. و با اتخاذ گسترش فاز براساس نواحی جغرافیایی، می‌توانند مطابق با نیاز‌های مختلف یک منطقه خاص سازگار شوند. نقطه قوت قابل توجه این استراتژی این است که شرکت‌‌ها می‌توانند چشم اندازی کامل از جنبه‌‌های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و سازمانی منطقه‌ای خاص کسب کنند. نقاط ضعف شامل‌ پیاده‌سازی همزمان فرایند‌های مختلف مدیریت تغییر می‌باشند.

  1. گسترش فازی با واحد تجاری

کسب وکارهای بزرگ دارای چندین بخش هستند که به طور مستقل عمل می‌کنند. در این استراتژی، ماژول‌‌های ERP در هر بخش، یک به یک پیاده‌سازی می‌شوند. این استراتژی، سودآور است زیرا کارکنان از اشتباهات پیاده‌سازی گذشته درس گرفته و مانع تکرار آن در آینده می‌شوند. از مزایای این استراتژی می‌توان به میزان پذیرش بالاتر کارکنان و ریسک پایین آن اشاره کرد. برعکس، نقاط ضعف آن شامل زمان پیاده سازی طولانی‌تر است.

استراتژی پیاده سازی erp

  1.  استراتژی پیاده‌سازی گسترش موازی

این استراتژی، به استفاده از هر دو سیستم، بعبارتی، سیستم‌‌های قدیمی و سیستم جدید ERP، نیاز دارد.کارکنان می‌توانند ضمن کار با سیستم قدیمی، کار با سیستم جدید را بیاموزند. نکته مثبت این استراتژی در این است که مسئله ای در رابطه با انتقال سیستم و یکپارچگی داده‌‌ها وجود ندارد. تنها نقطه ضعف این است که هر تراکنش، دو بار، در سیستم قدیمی و سپس در سیستم جدید ERP، ثبت می‌شود. همچنین، هزینه پیاده‌سازی ERP ممکن است در مراحل نهایی بسیار بالا باشد.

نتیجه‌گیری

پیاده‌سازی ERP فرایندی دقیق است و زمان زیادی صرف می‌کند. استراتژی‌های مختلفی با نقاط قوت و ضعف مربوط به خود وجود دارند که شرکت‌ها می‌توانند برای نصب موفقیت آمیز سیستم ERP اتخاذ کنند. پس از نصب ERP، تفاوت در نحوه کسب و کار خود را احساس خواهید کرد. نرم افزار ERP همه عملکرد‌های مهم تجاری را خودکار کرده و کارکنان زمان بیشتری برای تمرکز بر کار‌هایی خواهند داشت که نیاز به نبوغ انسان دارند. بعلاوه، بخش‌های مختلف به طور موازی با هم عمل خواهند کرد. شما خدمات کارآمدی به مشتریان خود ارائه خواهید کرد، و مبارزه سختی با کوسه‌‌های بزرگ صنعت خواهید داشت.

برخی دیگر از مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

جدیدترین مقالات

آخرین شماره نشریه دانا

keyboard_arrow_up